torsdag 10. desember 2009

Julehilsen til elevene

Som kontaktlærer har jeg alltid skrevet julekort eller en liten julehilsen til elevene. Jeg er en av dem som synes det er koselig å tenke ut hva jeg vil skrive og får julestemning av å lage kortene. Jeg vet at ikke alle gjør det, men her er noen av årsakene til at jeg velger å gjøre det :-)

Det trenger ikke være et stort og fantastisk hjemmelaget mesterverk, men det å få en liten julehilsen fra læreren kan få stor betydning for enkeltelever.
- Du kjenner nok den eleven som ikke får oppmerksomhet hjemme?
- Eller hva med eleven som er veldig utagerende og "aldri" virker som om h*n gjør det som var meningen at h*n skulle gjøre der og da..
- Eller eleven med lav selvtillit, som ikke sier noe i timene? Kanskje er h*n flink og svarer og gjør alt rett i timene. Eller kanskje er det en av de svakere elevene?

De er mange..
Kanskje ikke alle av dem, men noen av dem kan hende ikke får høre så mange andre hyggelige ord fra andre voksenpersoner enn akkurat dine velvalgte ord. Det fine med julekort er at de som har behov for det og setter pris på det kan ta vare på det og se og lese det om og om igjen -når behovet skulle melde seg.

Selv, liker jeg best å ta elevene litt til siden i løpet av kosetimen siste dagen og lese kortet høyt for dem før jeg gir dem det. Da vet jeg at det jeg har skrevet når inn på den måten jeg har ment det når jeg skrev kortet.

I tilfelle noen lurer, så jo, jeg vet og har selv sett mange elever som har kastet kortet før de har gått hjem, men siden jeg har sagt det til dem i tillegg, så vet jeg de har fått med seg budkapet likevel.

Hva kan det stå i et sånt kort?
Jeg skriver ikke så mange setningene. Kanskje bare:
Håper du får en flott juletid sammen med familien din.
Du er en snill gutt og jeg er veldig stolt av deg og alt du har lært i høst.
Jeg gleder meg til å få være sammen med deg i det nye året også.

De fleste, enten det gjelder voksne eller barn ønsker mest av alt å vite at de betyr noe -for noen andre. Derfor passer jeg på å få frem det budskapet -igjen- på en eller annen måte ved å skrive noen få setninger tilpasset hver av dem.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar