mandag 9. mai 2011

Vinn på minuttet! - konkurranse i klasserommet

Vinn på minuttet har blitt en slager hjemme hos oss. Morsom og spennende tv-underholdning på TV2 som hele familien kan se på lørdagskvelden klokka 20:00. Etter uendelig masing fra 7-åringen om ikke han kan få bli med på Vinn på minuttet han også, tenkte jeg å planlegge en liten sammenkomst mellom flere barnefamilier og ha en liten konkurranse her hjemme også. Og hvorfor ikke velge ut noen av oppgavene og ha en eller flere små konkurranser blant elevene nå før sommeren? Hva med siste skoledag, i kosetimen?

Vinn på minuttet er en konkurranse der deltakere får 1 minutt på seg til å utføre en bestemt oppgave. For å klare oppgavene trenger man helt ordinære objekter som finnes i de fleste hjem, og gjerne også på skolen.
I tv-versjonen kan deltakerne vinne store beløp, mer for hver oppgave, som selvsagt blir vanskeligere og vanskeligere for hvert nivå. I klasseromsverjonen kan elevene for eksempel deles inn i lag og så må hvert lag velge ut en ny deltaker til hver oppgave. Oppgavene trenger ikke gjøres på ett minutt, men man kan gjerne bruke "den som klarer det først, har vunnet"..

Her er en av oppgavene: stable 5 epler oppå hverandre
og la dem stå i tårn i minst 3 sekunder før de faller..

Oppgavene passer for alle aldre (gjerne med noen små moderasjoner
for de aller yngste elevene)og du finner dem her: Vinn på minuttet - oppgaver

                                 Lykke til! Dette blir moro! :-)
Og om du kunne tenke deg å delta selv, søker TV2 nå etter nye deltakere til neste sesong ;-) klikk her

1 kommentar:

  1. Wow er bra å være tilbake med eksen min igjen, takk Dr Ekpen for hjelpen, jeg vil bare gi deg beskjed om at du leser dette innlegget i tilfelle du får problemer med kjæresten din og fører til skilsmisse og du ikke Ønsker skilsmissen, er Dr Ekpen svaret på problemet ditt. Eller du er allerede skilsmisse og du vil fortsatt at han / hun skal kontakte dr. Ekpen stavebeslåingen nå (ekpentemple@gmail.com), og du vil være glad for at du gjorde det

    SvarSlett