onsdag 11. mai 2011

Noen småting på slutten av skoleåret

--Har du husket å velge ut elevarbeid til elevenes mappe (dersom dere har mappevurdering?). Dersom ikke, er det enda litt tid igjen til å produsere kvalitetsarbeid.

--Dersom dere har fulgt et tre gjennom året; har dere tegnet og skrevet om treet og hvordan det ser ut nå på denne årstiden?

--Det er enda ikke for sent å plante frø med klassen, om det skulle være aktuelt..

--Planlegg skoleavslutning/hør med klassekontaktene om det er ønskelig at elevene bidrar med noe spesielt på sommeravslutningen (Sett av tid til øving)

--Planlegg gjerne en turdag eller noe annet kjekt som bare klassen kan gjøre sammen en av de siste dagene i skoleåret.

--Begynn kladden av et "takk for i år"-brev, gjerne en liten oppsummering av skoleåret og eventuelt hva som venter elevene neste skoleår; nye fag, klasserom, lærere eller annet. (Skriv/kladd det nå så det ikke blir et hastverksprosjekt og legg inn en påminnelse på mobilen eller pc'en om å fullføre og sende det ut en av de siste dagene)

--Elevprosjekt/tema: Dersom det har blitt tatt en del bilder gjennom skoleåret, bruk noen av dem, samt elevarbeider og lag en årskavalkade i skriftlig form. Et lite multimedieprosjekt på slutten av skoleåret. Lag en liten avis som kan deles ut eller en mulitmediepresentasjon som kan vises på sommeravslutningen. Bruk så mange digitale og nondigitale verktøy som ønskelig.

--Begynn gjerne med en evaluering av skoleåret: Hva har fungert? Hva har ikke fungert? Eventuelle forslag til neste år? Skriv ned ting du må huske på å gjøre før neste skoleår (Heng gjerne en liste på veggen ved arbeidsplassen din så du kan skrive ned ting du må huske på i forbindelse med neste skoleår etter hvert som du kommer på dem)

--Dersom du gav elevene en "begynnelsen av skoleåret"-test og vil gi en identisk "slutten av skoleåret"-test, for å se tilegnet kunnskap i løpet av skoleåret, husk å sette av tid på timeplanen til å få den gjennomført.

--Meld deg på årets blåtur med jobben. ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar