tirsdag 15. juni 2010

Sommeren er like om hjørnet :-)

Jeg er nok ikke den eneste som gleder meg til sommerferien. Bare ei uke igjen.. ;-)

--SOMMER--

Dette fikk meg til å tenke litt på elevene også..
og da lurte jeg på om noen andre deler ut feriebøker til elevene før ferien?
Ei bok der de kan tegne, skrive og fortelle fra ferien, eller bare skrive og tegne noe kreativt etter eget ønske?
Boka må tilbake på skolen etter ferien og så kan den brukes de første dagene, eventuelt ta ei bok hver samlingsstund, og la elevene få vise og fortelle noe de har gjort i ferien.
Resten av året kan boka brukes til "tid til overs?"-bok, til tegning eller skriving i et ledig øyeblikk.

Jeg vet noen lærere liker å ha sommerlesekonkurranse også.. For hver bok en elev leser i ferien, får han/hun et lodd til en trekning av premie etter sommerferien. Foreldreunderskrifter på at antall bøker er korrekt, kan anbefales ;-)

En annen idè er å dele ut sommerkort med en personlig sommerhilsen til elevene og noe sånt som hvor mye en gleder seg til å se dem igjen på neste klassetrinn.

Eller hva med et koselig sommerbrev til familiene med tips og ideer for sommeren, gjerne nettsteder elevene kan se på om de ønsker å forbedre seg eller for elever som trenger litt ekstra hjelp i noen fag og som helst burde øvet gjennom ferien?

Miniherbarium? En lærer jeg har jobbet med tidligere, lidenskapelig opptatt av naturen, gav ungene i lekse å plukke og presse 10 ulike blomster/planter og å finne ut og lære seg navnene på dem i løpet av sommerferien. Elevene hennes fikk den samme leksen hver sommer, men antallet økte for hvert år. I de yngste klassene ble det et familieprosjekt da barna trengte litt hjelp fra voksne. Kvalitetstid! Hun sa selv at familiene i klassen hennes gav positive tilbakemeldinger på oppgaven. Det bør kanskje legges til at skolen og elevene ikke bodde midt i en storby ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar