torsdag 9. juni 2011

Forventninger og matematikk takk"We expect too little from our children,
and by lowering our expectations
we lower their incentive to achieve."


-John Hoven, PhD (Economist, Co-president of the Gifted and Talented
Association of Montgomery County, MD)

   
Personlig er jeg helt enig i sitatet. Mange lærere krever for lite av elevene sine. Det er mulig å få elevene til å trives på skolen, ha godt klassemiljø og samtidig sette krav og forventninger til dem. Ikke undervurder elevene!

Jeg kom over sitatet da jeg leste litt om "Singapore Math". (Sitat funnet på denne siden) som jeg synes virker interessant og ønsker å se nærmere på. 
Kort om Singapore Math: Matematikk brukt i skoler i Singapore med fokus på problemløsning, modelltegninger, og dybdeforståelse av de grunnleggende ferdigheter. Metodene og konseptene er enkle å forstå og lett å lære for elevene (Fritt oversatt fra wikipedia). Singapore scorer, som kjent, øverst på flere internasjonale tester i matematikk og Singapore Math blir nå tatt i bruk ved flere skoler rundt om i verden, særlig i USA. "Singapore Math" blir brukt til alle typer elever og er også gunstig for begavede barn.

Her er litt inspirasjon og eksempler fra Singapore Math, hentet på youtube:

Singapore Math - "gøy" matte

Oppstilling ved addisjonsproblemløsning med Singapore Math


Oppstilling i multiplikasjon med Singapore Math


Og.. Nå får man fatt i bøkene i Norge og ;-) (Bl.a. hos capris.no)

2 kommentarer:

  1. Serien som bør brukes (for de første trinnene) er Primary Mathematics US Edition, for den er basert på Singapore-standarden fra 1990-årene (før 1999):
    http://www.singaporemath.com/Primary_Mathematics_US_Ed_s/39.htm

    SvarSlett