lørdag 1. januar 2011

Ugler i mosen i 2011?

Nytt år, nye muligheter :-)

Godt nyttår alle sammen!

La 2011 bli et kunnskapens år for alle -barn og voksne.

I går kveld ble jeg sittende og tenke litt på nyttårsforsetter og kom frem til at i år 2011 er det noen ting jeg ønsker å forbedre.
Et av forsettene mine for i år er å rydde opp i gamle ting, som klær, og å gi bort/ selge det som ikke brukes, eventuelt å bruke det til noe nytt (redesign).

..Og etter et lite søk på nettet fant jeg et prosjekt som jeg vil prøve meg på, og som fint passer inn i kunst og håndverkstimene på skolen også; ugler!

Her finner du oppskriften: Hvordan sy en ugle
Gamle, slitte klær kan klippes opp og brukes til å sy ugler på skolen, enten for hånd eller på symaskin, i varierende størrelser. Kosebamser? Nøkkelhanker?
Kanskje kan elevene lage noen og selge til inntekt for et godt formål? Eller ha som premie i utlodning til inntekt for klasseturer el.l.?

Ugler som symbol på visdom og kunnskap (i Ole Brumm),
ugler som rovdyr (i "dyrene i hakkebakkeskogen"),
ugler som symbol på magi (i Harry Potter),
ugler i mosen (arbeid med uttrykk og med spenning i sakprosa),
ugler som inngangsport til faunalære i naturfagen (fugler, evt nattdyr eller enkel "hvem spiser hvem" lære selv for de yngste barna eller info om rødlistede dyr og dyrevernorganisasjoner)
ugler som innfallsvinkel for å kartlegge fugle- og dyrelivet i skolens nærområde (-statistikk og tabeller i matematikk)

1 kommentar:

  1. Artig med ugler, flott liste du har samlet. Husk på ugle som dårlig tegn. Hører du en hubro tute, betyr det at noen du kjenner skal dø...

    Men: Som naturinteressert må jeg nesten få innvende at uglene ikke er særlig kloke. De har bare skarpe sanser. De kan se mus i mørket på mange hundre meters avstand, og høre mus som løper rundt i hulrom under snøen. Uglene kan faktisk fly lydløst og slå klørne ned gjennom snøen, og fange intetanende mus. Jeg tipper de musene dør av sjokk...

    Mer om ugler på bloggen min her.

    SvarSlett