tirsdag 20. september 2011

Fra skuespill til virkelighet

Det er bare til å innse det; Noen temaer er mer spennende å undervise om enn andre, oftest avhengig av lærerens egne interesser, kunnskapsområder eller eventuelt dagsaktualitet. Jeg har nok nevnt det før men vil minne om det igjen (For min egen del også, jeg tar meg i å glemme det iblant etter hvert som skoleåret går sin gang ;-) ):
Alle tema og fag en underviser i bør en prøve å vise like mye entusiasme for dersom en vil sikre at ungene også skal finne det interessant og ikke adoptere lærerens holdninger og meninger om tema. Bruk bilder, link tema til elevenes hverdag (Hvordan påvirkes de av temaet i dag?), skap noe fysisk (om mulig), fun facts, prøv å stimulere alle sansene og mange intelligensene representert hos barna i undervisningen, og sist men ikke minst; SMIIIIL :-) og snakk med en stemme fra den lysere skalaen av stemmeleiet ditt -Den positive, interesserte stemmen!
Jeg husker et år jeg skulle være timelærer i mitt personlig "kjedeligste" fag; Det faget jeg kan minst om og interesserer meg lite for. (Jeg er sikker på at alle lærere har et slikt fag som de håper de slipper å undervise i).. Ihvertfall.. Jeg bestemte meg tidlig for å vær særs positiv og entusiastisk når jeg underviste i de timene og endte opp med å få elevene til å tro at jeg var særs interessert i det aktuelle faget (De kommenterte det). Jeg endte jo opp med å få meg selv til å like faget også, og ble da enda mer positiv og begeistret i timene og fikk elevene mer engasjerte -særlig muntlig. Det begynte nærmest som et skuespill men jammen ble det ikke til at hele jeg endret meg, og fikk smittet entusiasmen over på elevene også. Prøv, Det skader ikke ;-)

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Har sittet og kost meg her inne en stund. Masse flott å lese fra en felles hverdag, og masse gode tips å ta med seg. Takk for inspirasjonen! Kommer gjerne hit igjen.
    Trine

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar. Det blir ikke oppdateringer før etter jul. Noen ganger måandre ting prioriteres. :-)

    SvarSlett