søndag 4. oktober 2009

Redesign!

Redesign er spennende!
Du kan fint be elevene ta med f. eks. et par gamle slitte jeans, gensre, kjøkkenhåndklær, gardiner, duker, el.l
(Så lenge det er i stoff som er noenlunde slitesterkt fremdeles) .
Redesign (å bruke om igjen ting man har fra før) kan brukes til å lage mange fine ting og vil vise elevene en flott måte å være miljøbevisst på, enten man tar gamle klær og lager om til nye klær eller lager det om til noe helt annet. Dette er også flotte og enkle håndarbeidsprosjekter i Kunst og håndverk. Eventuelt til julegave/juleverksted?

Til redesign er det nok enklest å bruke symaskin, særlig om man skal sy i jeansstoff, men man kan fint sy for hånd i mindre prosjekter.
  • En fin ting å gjøre for miljøet er å kutte ned bruken av plastposer. Alternativt kan man da bruke handlenett.Her er en oppskrift som er enkel å bruke: superenkelt bærenett
  • Unepune har laget et kleenexetui. Man kan godt bruke gamle stoffer og klær til det også.
  • Eller hva med en veske? Det er lett å gjøre om på f.eks. handlenettet og bruke glidlås eller sy i en knapp eller legge lokk over.
  • Hva med hånddukker? Spille skuespill for yngre elever etterpå?
  • Ohelene har en enkel oppskrift på pennal.
Redesignstoffer kan brukes til akkurat det samme som nye stoffer, såfremt de fremdeles holder en noenlunde ok kvalitet, så her er det bare å sette igang!
Her er det samlet flere ideer med oppskrifter til K&H på mellomtrinnet: K&H, inkludert det tradisjonelle forkleet som brukes i mat og helse.. ;-)

Og for ungdomsskoletrinnet -Hva med redesign som basis for elevbedrift eller å selge redesignete ting for å tjene penger til skoleturen?

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar