søndag 28. juli 2013

Vennskapslenker

På skolen hvor jeg jobber er det fokusert på at alle konsekvenser skal være klare for elevene på forhånd. Det synes jeg har vært flott. Alle i klassen min kunne ramse opp hvilke konsekvenser de fikk dersom de ikke fulgte reglene, fra så enkelt som å få en advarsel til å måtte ringe hjem til foreldrene eller gå til rektor.

Elevene kan også få belønning for god oppførsel men jeg har ikke helt klart å komme i gang med omfattende systemer. Jeg har oppdaget mer og mer at jeg liker å holde det enkelt.

Det siste jeg leste om nå og som jeg likte var å lage vennskapslenker.
Når elevene gjør eller sier ting som viser at de viser omtanke for, er vennskapelig mot og hjelpsomme overfor andre, får de et nytt ledd i en klasselenke (Tenk papirlenker på juletreet :-) )
Lenken begynner, dvs første ledd henges fra taket og når lenken har nådd gulvet kan klassen få velge en belønning; spill, ekstra utetid, el.l
Etter hvert utvides lenkens lengde for å oppnå belønningen eller så kan man gi større premier for lengre lenker så klassen kan demokratisk stemme underveis over om de vil innkassere rask belønning eller spare til større belønning som f.eks. popkorn og film el.l.

2 kommentarer:

  1. Så flott måte å dele gode idéer på! Kjempeflott blogg. Jeg tror det er veldig viktig at vi kan engasjere og inspirere elevene på mange ulike måter. Godt skoleår!

    SvarSlett
  2. Hei
    Snublet tilfeldigvis over bloggen din, jeg har ansvar for en haug med førsteklassinger og du kommer med mange gode og grundige tips, håper du vil fortsette bloggingen. Mvh Heidi

    SvarSlett